Home Vijesti Arhiva 09/10 Pala "Sloboda", pogledi usmjereni ka Foči
Pala "Sloboda", pogledi usmjereni ka Foči Štampa El. pošta
ponedjeljak, 24 maj 2010 09:22

(slavlje igrača Romanije - foto arhiva)

Fudbaleri "Romanije" su pobjedom od 2:0 protiv Slobode produžili nadu za opstanak u Prvoj ligi Republike Sprske. Domaći su diktirali tempo igre svih 90 minuta i na kraju zasluženo došli do trijumfa.

Agresivna igra isplatila se u 59. minutu, kada je Aleksić izveo slobodan udarac sa 18 metara, a Mazić se najbolje snašao u gostujućem kaznenom prostoru i sa sedam metara savladao odličnog Drljaču. Konačnih 2:0 postavio je Marko Blagojević u 78. minutu. Aleksić je ponovo bio asistent, a napadač "vučice" je sa osam metara proslijedio loptu u nebranjeni dio mreže.

"Romanija" je u prvom poluvremenu propustila nekoliko povoljnih prilika. Tako je Tadić već u prvom minutu gađao malo iznad prečke. Nedugo zatim u šansi je bio Aleksić, ali je lopta završila pored stative. U 35. minutu Tadić je uputio, reklo bi se, centaršut, a lopta je odsjela na prečki, pa je i ova prilika otišla u nepovrat.

Naši fudbaleri u subotu 29.maja gostuju u Foči ekipi "Sutjeske". Pobjedom bi naša ekipa sigurno obezbjedila opstanak u Prvoj ligi RS, jer "Drina" iz Višegrada kod kuće dočekuje "Kozaru", a u slučaju istog broja bodova "Romanija" bi bila ispred zbog boljeg skora u međusobnim susretima.

ROMANIJA - SLOBODA 2:0 (0:0)

Strijelci: 1:0 Mazić (59), 2:0 M. Blagojević (78), stadion: SRC "Vlajko Petrović", gledalaca: 400, sudija: Predrag Jevtić (Doboj) 8, pomoćnici: Joco Radić (Šamac) i Zoran Narić (Doboj), delegat: Cvjetko Simić (Brčko), žuti kartoni: Sušić (Romanija), Kolundžija, Popović (Sloboda).

Igrač utakmice: Veljko Aleksić (Romanija) 7,5.

Romanija: Jolović -, Tasić 7, Mazić 7,5, Sušić 7, Kreštalica 7,5, Gutalj 7,5, Šuka 6,5 (od 51. Granzov 6,5), Aleksić 7,5 (od 90. Pajić -), Radić 7, N. Blagojević 7 (od 88. Slijepčević -). M. Blagojević 7,5. Trener: Dragan Radović.

Sloboda: Drljača 6,5, Marčeta 6, Tica 6,5, Lukač 6, Keranović 6, Jelisavac 6, Kolundžija 6, Popović 6 (od 84. Umičević -), Ilinčić 6,5, Stanojčić 6 (od 80. Antonić -), Zdjelar 6 (od 82. Dizdarević -). Trener: Zlatko Jelisavac.

Rezultati Prve lige RS:

Kozara - Sloga (D) 0:0
BSK - Proleter 0:0
Famos - Sutjeska 1:0
Drina (Z) - Sloga (T) 4:0
Mladost - Radnik 3:1
Romanija - Sloboda 2:0
Ljubić - Drina HE 3:1

Tabela Prve lige RS:

(Fokus / www.palelive.com / foto: arhiva)

Komentari (52)
  • Anonimus

Bravo paljanski plavo-bijeli!

• laki

Samo da vam kazem da je Visegrad premirao focake.

• opa dibo ne lacaj jebo mater

Kolko su ponudili 1000 km km i Ljubicu

• laki

Dzaba ljudi kad nemate para, odnosno imate ih manje od Visegrada. Svi fudbaleri na svijetu pa i focaci igraju za pare.To sam reko i prije par dana.

• alo

Ja kako cete pandrknuti u Foci i slatko se preseliti u drugu ligu,samo da vam je znati.Al dobro tamo vam je i mjesto,posto za prve lige niste to je ocigledno,mjesto vam je sa Rogaticom,Sokocem,Nevesinjem i ostalim.Cao Paljani

• kyuk

alo ti retarde ako nisi znao Glasinac je bio clan Premijer lige BiH i zato cuti...ti si jos piso u pelene kad je Glasinac bio u PL BiH...Posle Slavije najuspijesnini je klub na ovoj regiji i zato tisinaaaaa

• Anonimus

Kad ce te objaviti da je Romanija ispala iz lige... i sta ce biti sa klubom dalje???

• bivsi igrac

Radovicu ti i tvoj kum vracajte pare niste ispunili obecanje da ce te zataj novac obezbediti opstanak u prvoj lizi nasamariliste upravu kluba sram vas bilo a i glupane u upravi

• alo

Sto si nervozan kyuk,stvarno nevidim cemu nervoza.Jebote tvoj Glasinac,sad je jedva izborio opstanak u drugoj ligi,a to sto je nekad bio bio je zahvaljujuci kriminalizovanom SDS-u iz Sokoca,gdje ste sad picke smrdljive

• KYUK

Nisam ja nervozan...Drugo je sto ste vi ljubomorni...

• Jovio

Kada će Romanija platiti kiriju mom tetku za trenera Radovića duguje za kiriju i režije preko 2000 km sramota je da varate stara i jošslijepa čovjeka

• demagog

štaće tvom tetku novac čovjek je slep ovo društvo je nakaradno nema nikakvog obzira prema invalidima pa tako i trener Romanije kao i oni štosu ga i doveli u Romaniju

• demagog

štaće tvom tetku novac čovjek je slep ovo društvo je nakaradno nema nikakvog obzira prema invalidima pa tako i trener Romanije kao i oni štosu ga i doveli u Romaniju

• demagog

• demagog

• Anonimus  - IZ PRVE RUKE

Radovićeva kirija je uredno plaćena do današnjeg dana i sve priče su suvišne i zlonamjerne. Igrači su dužni nekoliko kirije i klub će to vjerovatno ubrzo platiti.

• bivsi trener

koliko klub duguje treneru Radi zasto mu tu ne isplati kada imaverodostjan overen ugovor moze vas covjek tuziti

• Anonimus

Ne lupaj gluposti !

• bivši trener

upropastiliste fudbal u Palama i mene nazivate glupanom koji sam 23godine igrao u Romaniji i 9 godina radio kao trener sa svim kategorijama vaš komentar sve govori o vama

• Anonimus  - bivšem treneru

Možda si i glupan ali ja te nisam tako nazvao, samo sam ti skrenuo pažnju da ne iznosiš neistine i laži i ne dižeš tenzije bez potrebe.
    Ako možeš pomoći klubu pomozi, ali ako misliš da je klub upropaštavan zadnje tri godine onda si ti stvarno dezinformisan.
    Klub je sada u teškoj situaciji ali daleko od toga da je fudbal upropašten. Pa zar ne primjetiš da se tek o fudbalu počelo pričati i raspravljati u zadnje vrijeme a to je znak da će se nešto i uraditi.

• Vlade

Gdje si to ti do nazadf tri godinu živio ili po terbi se vreme računa od onoga dana kadasi sa članovima SNSD izvršio puč na nelegalnoj skupštini Kluba, Ofudbalu se pričalo i komentarisalo o 1934 godine pa sve do danas na Palama., nekada više nekada manje , nekada pozetivno nekadfa negativno ali fudbal je uvjek živio na Palama, i Romanija izbacivala bar svake rti godine bar jednog ili više kvalitetnog fudbalera koji je branio boje prvoligaša Jugoslavijeili drugoligaša,navešću neke Jusuf Pašović ,Lako Lazarević, Strahinja Lazarević, Mujo Musa, Dragan Lazarević Galeša Selimanović , Berislav Škipina ,Trobok , Aleksandar Kosorić, Nemanja Knežević, Dragan Cicovoć, ijoš mnogi koje se trenutno nemogu sjetiti neka mi ne zamjere.

• Anonimus  - BRUKA ZA PALE

Vladu i bivšem treneru !

Evo nebitna su ime na i nije bitno šta se uradilo u zadnje tri godine kada smo svjesni činjenice da klub datira od 1934 godine. U istorijatu kluba koji možete pročitati pomenuta su sva ta imena i više od toga ali ne treba gledati daleko unazad, ne treba pominjati neka imena i vezat ih za nacionalnost, normalno da su u svim klubovima nekada igrali uglavnom ljudi svih vjera ali to je tada bilo i "nebitno".
    Međutim u ove zadnje tri godine se napravio veliki pomak u Romaniji htjeli to neki priznati ili ne i svako normalan je mislio da će Romanija poslije velikih napora i ulaska u društvo prvoligaša dobiti veću podršku lokalne zajednice. Na našu žalost taj uspjeh je urađen protiv volje određenih ljudi, političkih partija i razno raznih klanova tako da umjesto da se da podrška ljudima koji su se angažovali da fudbal dignu na veći nivo uslijedila je kazna.
    Prvo je iz razloga ulaska Romanije u I-ligu RS opština smanjila budžet a odmah malo potom sa početk...

• milo

E moj Vlade kad vidim da ste izbacivali tako kvalitetne majstore poput Jusufa,Muju MUsu,tog Selimanovica odmah pomislim da sam u Tuzli ilZenici,obrukaste Radovana I Srpstvo,al dobro oduvek ste bili dio BALIJSKOG Sarajeva ido danas ostali

• Anonimus  - BRUKA ZA PALE

Prvo je iz razloga ulaska Romanije u I-ligu RS opština smanjila budžet a odmah malo potom sa početkom priprema je stigla presuda od 23.000,00KM tako da je klub bio pod blokadom cijelo proljeće boreći se za opstanak najviše zahvaljujući ispadanju dva kluba iz Premijer lige.

Ipak, ostaće zabilježeno da su pojedinci iz ove garniture vlasti, neki privrednici i ljudi iz okruženja kluba uradili puno da Romanija ne ostane u društvu prvoligaša, a samo iz razloga što oni nisu učestvovali u ovim uspjesima kluba.

Šamar je ovo ne samo fudbalu na Palama nego i kompletnom spotu i svoj omladini Pala.

• Posetilac

Lokalna vlist je finansirala izgradnju trebina i plasticni stolica pred ulazak u prvu ligu , kako da vam lokalna vlast pomogne kada samo krivite nju za neuspeh Romanije,

• Volim Romaniju

Ma crno nam se piše i sa SNSD-om i svim ostalim strankama! Klubu su potrebni ljudi koji su iz fudbala, a Pale ih hvala Bogu ima, a ne tamo neki mašino-bravari koji se kao nešto razumiju i odjednom im je stalo do Romanije! Kad vidim načelnika i ostale opštinare na utakmici, odmah mi pozli! Kako ih nije sramota biti na tom mjestu i gledati kako se momci pate bez dinara! Gospodo iz opštine, imate lijepo prenose na OSM-u pa gledajte... A što se tiče tih bijednih 500 stolica, to se trebalo davno uraditi, nemate se tim šta hvaliti! Nego treba vidjeti šta dalje jer se Druga liga smanjuje i dosta je kvalitetnih ekipa, a ako se ponovi sezona kao ova negine nam Regionalna liga...

• Paljanin

Cuo sam da su se desile neke promjene u rukovodstvu kluba,kao i da je doslo do smjene trenera...Da li mi neko moze dati vise informacija o tome?

• Veteran

Da došlo je do promena , Trener Radović traži novi klub ,Simović unapređen u komasiju ya finansije saveza ,Rajić delegiran za kontrolora utakmica kao i Vuković u savezu verovatno to im je nagrada za uspeh Romanije u ispadanju iz lige kao i dobroj finansijskoj sizuaciji

• Anonimus  - Kako i šta dalje ?

Uskoro će biti održana Skupština kluba i svako od članova Skupštine će moći da iznese svoje stavove o radu i rezultatima kluba i da predloži određene izmjene.
    Šteta je što je Romanija ispala iz I-lige ali je sada pitanje kako dalje mada mislim da su Uprava i igrači najmanje krivi za ispadanje.

• Bivši trener

Molio bi anonimusa vidim da je dobro upućen u dešavanje u i oko Romanije da mi pojasni ko su članovi Skupštine jesuli oni poslije puča ili ovi Što ih je izabrala trenutna uprava..

• Anonimus  - TREBA RAZGOVARATI

Znam dosta članova Skupštine, a ko je prije toga sve bio u Skupštini stvarno ne znam. Znam i da je izmjenjen Statut kluba i da Skupština može imati minimalno 31 a maksimalno 51 člana.
    Ali, moslim da bi članovi Skupštine trebali plaćati članarinu i svi zajedno djelovati u interesu kluba ma ko bili, ma kojoj stranci ili klanu pripadali. Ovo prepucavanje i negiranje uspjeha a veličanje poraza i neuspjeha ničemu ne vodi. Više bih volio kada bi neko, eto Vi, dao konkretan prijedlog za Skupštinu, Upravu, Trenere...ali bez ličnih interesa i prepucavanja koja samo nanose štetu klubu i Palama. Za sve ovo je potreban timski rad sa puno tolerancije i razumjevanja jer isključivost nigdje ne vodi.

• Bivši trener

Vama je sve što se komentariše sa činjenicama koje vode u stranputicu, prepucavanje i negiranje uspjeha ove uprave ,i sa takvim se nemože voditi dijalog kako pomoći Romaniji. Neznam šta je uspjeh ove uprave ali znam šta je neuspjeh,navešću neke: 1. ispali u niži rang sa prvim timom,2. isključeni iz svih takmičenja sa omladinskim ekipama,3 od 52djece pre dve godine koliko je bilo u školi fudbala sada ih ima 11, 4.igralište je oranica u gorem je stanju nego što je bilo igralište staro iza zadruge kada sam ja igrao,i još dosta toga što bi možda iznio na nekoj skupštini koja bi se trebala održati u što kraćem roku .Apelujem na resornog načelnika u opštini da raspusti rukovoidstvo Romanije jer sa njima nema napretka i zakaže vanrednu skupštinu kluba za spas Romanije i fudbala u Palama i pozove revizora Čeku da izvrši reviziju poslovanje kluba u zadnje dvije godine, neko mora da odgovara za ovakvo stanje u klubu.

• Anonimus  - VIŠE PUTA IZREČENA LAŽ NE MORA POSTATI ISTINA

I pored ulaska u I-ligu RS mislim da je još veći uspjeh što Ti-Vi možete na ovom sajtu iznositi svoja razmišljanja po prvi put u istoriji kluba, što umjesto da ste pomogli Upravi kao član Skupštine da opstane prvoligaš svojim neučestvovanjem ste radili protiv kluba i njegovih dobrih rezultata. Čekali ste neuspjeh i sada bi i Čeku doveli, samo mi baš nije jasno šta bi to Čeko imao raditi u klubu u kome je bar što se tiče finansija sve jasno i čisto. A možda bi bilo i dobro da se pojavi Čeko i da se zarovi malo u prošlost kluba koji je postojao reda radi.
    Možda si i u pravu, resorni Načelnik bi možda i našao vremena da se bavi sada klubom pošto je do sada bio prezauzet folklorom i mladim djevojčicama ako nije prešao na dečkiće. Umjesto ako si prijatelj sa Načelnikom iz ovog resora da si radio na vraćanju okupiranog pomoćnog stadiona, na finansijskoj pomoći klubu ti bi sada još i kažnjavao. E takvi ljudi ne trebaju ni Romaniji ni Palama a ni sami sebi ne mogu pomoći.
    Romanija ide opet...

• Anonimus  - SAMO BEZ TENZIJA

Romanija ide opet...u prvu ligu i to možda sa novim ljudima koliko ja znam ali sa Vama više nikada.

• milo

Znas kad ce Romanija opet u drugu ligu,kad na Palama budu radjale NARANDZE,e tad ce te uci.Samo da znate sledece sezone Jedinstvo iz Brckog je novi prvoligas,ako niste znali da vas obavjestim.

• milo

Sta vo bolan ne izbacite na ovom sajtu da ste ispali iz prve lige,znate kad je prva liga zavrsena,e jeste rasulo da vam nema ravnog

• Veteran

Apelujem na opštinske fukcionere da reaguju i zavedu privremeno rukovodstvo FK Romanije ,u klubu je rasulo a prvenstvo počinje za 40 dana.Ova uprava je krivično odgovorna za situaciju u klubu a vi opštinski fukcioneri na čelu sa načelnikom će te biti žigosani da ste krivi za raspad Romanije nakon 76 godina postajanja.

• Anonimus

Ma ne drami, Romanija će tek da proradi poslije toliko godina zahvaljujući ovom ulasku i ispadanju iz prve lige. Pokazalo se da Romanija može više od tavorenja i to će se vrlo brzo desiti.

• -jedan od bivših igrača-

Po mojim informacijama klub je u totalnom rasulu! Sramota za grad!

• Paljanin

Ja sam ubjedjen da ce rukovodstvo FK Romanije uz dogovor sa opstinskom administracijom u naredne dvije godine izvu'c klub iz ove situacije pozivam sve one koji mogu ili imajo obaveze da spuste tenzije i pomognu Romaniji da se izvuce iz ove situacije. .

• Posetilac

Daj vi veterani ,bivši treneri ibivši igrači šta ste se uhvatili uprave pustite ljude da rade vi da ste sposobni da vodite klub a bili ste u kliubu Romanija bi pre bila u većem rangu ,za vaše vrijeme igrali ste u seoskoj ligi najveća pomoć klubu da vi se ne mješate i da šutiote dok se ova uprava bori da vrati Romaniju gdje je joj mjesto.

• G.I.S.

Šta je sa onim Rusom prijateljem Romanije možda će on izvući klub iz krize .

• Bivsi trewner

To je Predraga Goljanina Prijatelj on je sa Rusom se slikao i u jet setu na ra;un kleba se gostili viskijem i morskim specijalitetima.

• S  - S

[urlhttp://www.fksutjeskafoca.com/index.php?lim itstart=3][/url]

• SD  - F

[url]http://www.youtube.com/watch?v=MU9T1z8JTD4 &feature=player_embedded[/url]

• Paljanin x

Kakvu glupost napisa bivši trener neznam kojim povodom izmisli tako nešto pa Romanija je u takvoj financijskoj situaciji da nikom iz uprave za ove dvije godine nije palo na pamet da popije piće na račun kluba gdje nađe đet set hotel, ovakvi komentari štete klubu i vidi se da je bivši trener volijo Romaniju onoliko kolika mu je bila mjesečna apenaža.

• JANJARCI  - FK PODRINJE JANJA

KAD ZAIGRA PLAVI TIM ,JANJARCI SU UVEK SVI

I KOD KUCE I NA STRANI PLAVO BJELI ULIGANI

PALIMO I ZARIMO I POBJEDE SLAVIMO

NEKA CIJELA ROMANIJA ZNA DA JE JANJA NAJACA

SAMPIONI SAMPIONI

NASI IGRACI CE IZADJI SRCEM NA TEREN OCEKUJEMO POBJEDU
    ILI MAKAR NERJESENIM REZULTATOM A NIKAKO ONO TRECE.......

HVALA

• JANJARCI

:evil:

• add

bnib ghd mk4 hair straightenersGHD Hair Straighteners productsghd mk4 is high-quality.As everyone know,The band is famous ,[url=http://www.buyghdstraightener.org/ghd-iv-sty ler-salon/ghd-iv-salon-styler-p-194.html]ghd wide straighteners[/url]so this is a good chance.ghd hair straighteners brand new ihdx0012
    don’t less it pass.ghd preciousGHD Our after-service [url=http://www.buyghdstraightener.org/ghd-iv-styl er-purple-indulgence/ghd-iv-styler-purple-indulgen ce-p-213.html]ghd purple[/url]can make you rest assure.Don’t worry something. You are the only one ,It is only for you.GHD Straighteners [url=http://www.buyghdstraightener...

• shox shoes  - shox shoes

I am a chinese girl and i study ed hardy shoesin wuyiluvibram shoes primary school. mbt sneakeri get up very early in the morning and then help my mother cook breakfast. after breakfast, i walk to school, because it's not far from my house. on 17878996852001

Dodaj komentar
Your Contact Details:
Komentar:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img]   
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):S
:!::?::idea::arrow:

Sezona 2009/10

Sljedeća utakmica

28.08.2010. - 17 h

FK Romanija - FK Mladost Rogatica

Posljednja utakmica